Vesti bune despre pandemia de Coronavirus

V
1. Majoritatea persoanelor cu COVID-19 se recuperează
Estimările sugerează acum că 99% dintre persoanele infectate cu virusul COVID-19 se vor vindeca. Unii oameni nu au deloc simptome. Și în timp ce mii de oameni au murit, rata totală a decesului este de aproximativ 1% (sau poate chiar mai mică), cu mult mai mică decât cele de la infestarea cu MERS (aproximativ 34%), SARS (aproximativ 11%) sau Ebola (90%), deși mai mare decât gripa medie sezonieră (0,1%). 
2. Copiii par să fie infectați mai rar și au boli mai ușoare. 
Conform CDC, majoritatea infecțiilor până în prezent este adulți. Și atunci când copiii sunt infectați, ei tind să aibă simptome mai ușoare. Este o veste bună pentru copii și părinți. Cu toate acestea, este important să rețineți că copiii pot dezvolta infecții. Un studiu recent realizat din China la începutul focarului a demonstrat că un număr mic de copii, în special sugari și copii mici, pot dezvolta infecții grave. Așa cum este valabil în general, este probabil ca copiii să răspândească infecția în absența simptomelor, deși cât de des se întâmplă acest lucru nu este clar. Este perplex, deși norocos, faptul că acest nou coronavirus nu se comportă așa cum se întâmplă atât de mult la alte boli, în care vârstnicii și tinerii sunt deosebit de vulnerabili.
3. Numărul de cazuri noi scade la începutul focarului. 
În timpul discursului său, declarând noul focar de coronavirus o pandemie, directorul general al OMS a subliniat că „în China și Republica Coreea au scăzut în mod semnificativ epidemiile.” De fapt, provincia Wuhan (locul primelor cazuri) tocmai a raportat pentru prima dată niciun caz local nou de la începutul focarului. Singurele cazuri noi au fost „importate” de la călătorii care au sosit acolo. În timp ce numerele reale sunt greu de verificat, iar metodele folosite de aceste țări pentru a conține infecții, cum ar fi testarea diagnostică agresivă și măsurile stricte de izolare, este puțin probabil să fie practice sau acceptabile peste tot, dacă numărul de noi cazuri în China este cu adevărat în scădere, aceasta este un lucru bun și sugerează că eforturile de a reduce răspândirea acestei infecții pot avea succes.
4. Internetul există. 
În prezent avem modalități de a practica distanțarea socială care păstrează cel puțin unele conexiuni sociale și medicale. Oamenii aflați în izolare sau în carantină pot cere ajutor, pot vizita prietenii, „vedea” familia și medicii și pot oferi actualizări cu privire la starea lor.
Răspunsul nostru la pandemiile viitoare ar trebui să se îmbunătățească. Pandemia COVID-19 a expus deficiențe în sistemele de asistență medicală din întreaga lume care oferă o oportunitate de îmbunătățire a acestora. De exemplu, un răspuns global mai rapid, o distribuție mai bună și mai rapidă a kiturilor de testare și o mesagerie publică mai coordonată și mai coerentă ar trebui să fie așteptate în următoarea perioadă. (Fără garanții, desigur.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *