Pericolele expunerii la soare in timpul sarcinii

P

Este inca vara si mai ales perioada concediilor. Asa ca din ce in ce mai multe gravide aleg ca loc de relaxare unul cu soare si caldura. Insa medicii spun la ce trebuie sa fie atente gravidele atunci cand se expun la soare.

Viitoarele mame trebuie sa ia in considerare modul in care razele UV afecteaza atat sanatatea ta, cat si pe cea a copilului. Mamicile sunt sfatuite sa limiteze cat mai mult timpul petrecut sub razele soarelui.

Dă clic pe butonul de editare pentru a modifica acest text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.„Lipsa acidului folic determina uneori deformari fizice. Obtinerea suficienta a acidului folic este deosebit de importanta in timpul primului trimestru. In timp ce legatura dintre expunerea la lumina solara si ranirea fatului nu este complet dovedita, ramanerea in afara soarelui si protejarea corpului este o decizie inteleapta in primele luni de sarcina”, afirma dr. Silviu Istoc, medic obstetrica-ginecologie.

„Daca totusi veti iesi la soare, trebuie sa va protejati pielea si copilul in crestere de penetrarea razelor UVA si UVB utilizand o protectie solara adecvata. Protectia solara nu va face rau copilului. Folositi un SPF de 30 sau mai mult si aplicati din nou la fiecare 2 ore, dupa transpiratie sau dupa ce ati fost in apa. Daca este posibil, utilizati haine si palarii pentru a va acoperi pielea si pentru a evita arsurile solare”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *