Pepenele galben – beneficii pentru sanatate

Pepenele galben - beneficii pentru sanatate P

Pepenele galben are proprietăți care pot fi esențiale pentru a conduce pe cineva în procesul de vindecare. Pepenii sunt predigerați, ceea ce înseamnă că miezul de pepene este atât de asimilabil încât sistemul nostru digestiv face un efort minim ca să-l proceseze.

Fructoza din pepene galben părăsește stomacul în mai puțin de un minut, apoi restul fructului pică direct în tractul intestinal, fortificând și completând imediat organismul.

A consuma pepene galben este ca și cum ai primi o terapie intravenoasă cu nutrienți.

Pepenii galbeni sunt în esență bile de apă purificată. Acest fluid foarte activ se leagă de otrăvuri, inclusiv de mucegai, micotoxine, neurotoxine virale, toxine proteice nedigerate, amoniac gazos și toxine bacteriene, eliminându-le pentru a permite sistemului imunitar să se refacă.

Conținutul ridicat de electroliți din pepene galben ajută la protejarea creierului și a restului sistemului nervos de accidente vasculare cerebrale, anevrisme și embolii legate de stres.

Pepenele galben subțiază sângele și reduce riscul de atac de cord, ajută la prevenirea bolilor de inimă și a problemelor vasculare și poate ajuta la bolile de ficat și rinichi. Apa din pepene galben este aproape identică cu sângele nostru, iar sodiul, potasiul și glucoza sunt, de asemenea, abundente și biodisponibile, făcând pepenele galben unul dintre cele mai hidratante alimente pe care le puteți mânca. Pepenele galben este unul dintre cele mai alcalinizante alimente. Fructul ajută la eliminarea urmelor de DDT, alte pesticide, erbicide și metale grele din adâncul organelor.

Bogat în silice, pepenele galben este un aliment excelent pentru a ajuta ligamentele, articulațiile, oasele, dinții, țesutul conjunctiv și tendoanele.

Pepenele galben este unul dintre cei mai puternici echilibratori de glucoză, lucrând pentru a preveni rezistența la insulină și pentru a scădea nivelurile ridicate de A1C (hemoglobina glicata).

Pentru a beneficia de calitatile pepenilor, încercați să mâncați cel puțin jumătate dintr-un pepene mic pe zi. Mancati pepene galben pentru o digestie optimă, nu combinati cu alte fructe sau alimente.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.