Nasterea prin metoda Lamaze

Nasterea prin metoda Lamaze N

Nasterea unui copil este un proces normal, natural si sanatos si toate femeile au dreptul de a naste fara interventii medicale de rutina. De a naste natural. Aceasta este filozofia care sta in spatele tehnicilor Lamaze care pregatesc gravidutele pentru a nastere cu incredere.

Nasterea prin metoda Lamaze este o nastere naturala, fara interventie medicala si fara medicamente de atenuare a durerii. Mamica va folosi in timpul nasterii o serie de metode si practici speciale de relazare, concentratie si respiratie numite tehnici Lamaze.

Tehnicile Lamaze cresc increderea femeilor in momentele dificile ale nasterii

Conform sustinatorilor Lamaze,  scopul cursurilor Lamaze este de a „mari increderea femeilor in capacitatea lor de a naste“. In acest scop, femeile invata diferite strategii simple, printre care si tehnicile de respiratie. Cursurile au ca scop sa ajute femeile „sa invete sa reactioneze la durere in moduri care sa ajute travaliul si sa le mareasca confortul“. 

Ce este metoda de nastere Lamaze?

Aceasta metoda, dezvoltata de obstetricianul francez Ferdinand Lamaze, este folosita in Statele Unite si majoritatea tarilor dezvoltate de la sfarsitul anilor 1950. Cursurile Lamaze raman unul dintre cele mai frecventate cursuri de nastere. La inceput, erau axate pe folosirea tehnicilor de respiratie controlata pentru a ajuta travaliul, dar intre timp viziunea Lamaze s-a extins foarte mult. 

Care este scopul pregatirii pentru nasterea prin metodea Lamaze?

Conform Lamaze International, scopul cursurilor Lamaze este de a „mari increderea femeilor in capacitatea lor de a naste“. In acest scop, femeile invata diferite strategii simple, printre care si tehnicile de respiratie.

Cursurile au ca scop sa ajute femeile „sa invete sa reactioneze la durere in moduri care sa ajute travaliul si sa le mareasca confortul“.

Ce sta la baza filozofiei Lamaze?

Filosofia nasterii Lamaze afirma ca „nasterea este ceva normal, natural si sanatos“ si ca „femeile au dreptul de a naste fara interventii medicale de rutina“. Cursurile Lamaze nu iau insa pozitie impotriva administrarii medicamentelor de usurare a durerilor in timpul travaliului.

Cursurile pun accentul pe oferirea informatiilor si a instrumentelor care sa le ajute pe femei sa aiba incredere in procesul nasterii si sa le ajute sa accepte medicamentele si alte interventii in cunostinta de cauza.

Ce cuprinde un curs Lamaze?

Cursul Lamaze obisnuit contine cel putin 12 ore de instruire si include cel mult 12 cupluri.

Iata in mare, continutul cursurilor:

Cursuri Lamaze sunt disponibile acum si in Romania, unele gratuit, oferite in cadrul maternitatilor, altele contra cost.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *