Jucarii recomandate pentru copii

J

Pediatrii spun că cei mici au nevoie de jucării simple nu de iPad-uri și electronice.  Pediatrii arată că cele mai bune jucării pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor sunt exact opusul celor scumpe și la modă.

American Association of Pediatricians (AAP) a emis recent un raport revizuit legat de cele mai bune jucării pentru dezvoltarea copiilor iar cele cu ecrane și baterii nu se află printre recomandări. Afirmând că ”cele mai bune jucării sunt cele de bază”, recomandările revizuite pentru pediatrii și familii subliniază că deși rafturile cu jucării sunt tot mai pline de luminițe, sunete și ecrane, cele mai bune jucării pentru învățare sunt și cele mai simple: cuburile, păpușile, jocurile și mingile.

”Jucăriile au evoluat în decursul anilor iar reclamele pot lăsa părinții cu impresia că jucăriile cu platforme virtuale  sau digitale sunt mai educaționale.

Cercetările arată că cele mai bune jucării nu sunt cele cu luminițe ori cele scumpe cu aplicații. Cele simple sunt mai bune”, spune Aleeya Healey, principalul autor al raportului.

Când copiii sunt mici ei au nevoie de jucării care să îi ajute să devină sociali și încurajează relațiile. De asemenea, au nevoie de jucării care să îi ajute să își dezvolte limbajul, abilitățile sociale, să stimuleze activitatea fizică și rezolvarea de probleme.

Cu jucării simple precum cuburile sau un băț și o minge pot fi încurajate toate eceste lucruri în timp ce ecranele și jucăriile digitale pot izola copilului și îl pot face inactiv.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *