Gustul copilariei: cornulete cu rahat

G

De fiecare data cand gustam cornulete ne gandim la mirosul imbietor de la mama din bucatarie. Tocmai de aceea ar trebui sa ducem “traditia” mai departe si sa le gatim din cand in cand si copiilor nostri mult iubitele cornulete cu nuca, gem sau rahat. Mai ales ca se fac si super simplu. Iata reteta mai jos.

Ingrediente: 250 g faina, 100 g zahar, 200 g margarina, 50 mL vin alb, 50 mL bors de casa, 1 praf de copt1 zahar vanilat, 10 g sare, 250 g rahat.

Mod de preparare: Se amesteca 100 g zahar cu margarina. Se aduga in ordine faina, o cescuta de apa calduta, sarea, vinul, borsul si praful de copt. Se framanta 10-15 minute pentru omogenizare. Din aluatul intins se taie triunghiuri mici in care se ruleaza bucatele de rahat. Se aseaza in tava si se coc la foc potrivit 25 minute. Se pudreaza cu zahar farin cat sunt calde.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *