Fumatul in timpul sarcinii

F

O femeie din cinci fumeaza in timpul sarcinii. Din ce in ce mai multe mamici au grija de sanatatea lor si mai ales de alimentatie insa nu se gandesc nicio clipa cat de rau le face de fapt fumatul atat lor cat si copiilor pe care ii poarta in pantece. Medicii ne explica de fapt ce consecinte are acest viciu asupra fatului.

“Femeile insarcinate din ziua de astazi au grija la ce mananca, sa nu contina E-uri, sa faca sport, sa mearga la sala, sa nu urce, sa nu care, au tot felul de probleme, dar unele continua sa fumeze. Practic isi strange de gat copilul. Pentru ca fiecare fum pe care il inhaleaza contine nicotina.

Nicotina strange vasele de sange care alimenteaza copilul, adica vasele de sange care ii ofera copilului oxigenul si substantele nutritive. Asa ca aceasta comparatie cu strangularea nu este deloc exagera”, spune Magdalena Ciobanu, medic pneumolog, coordonator programul national „Stop fumat” pentru Digi24.

“Nu exista un nivel sigur al fumatului. Nu inseamna ca daca fumezi 2 tigari pe zi este un lucru care nu va dauna sanatatii copilului. Un alt mit: fumatul ma relaxeaza. Daca sunt relaxata imi este mai bine mie, ii este mai bine copilului, din nou. Subiectiv tot ce posibil ca mama sa se simta mai calma in momentul in care fumeaza, dar ce se intampla in interior”, spune medicul Cristian Meghea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *