Cum alegem bradul de Craciun?

C

Inainte de a cumpara un pom de Craciun, ar trebui sa decideti unde doriti sa puneti copacul. In ce camera va fi? Se intentioneaza sa fie elementul central al unei camere? Sau este un al doilea brad care va intra  intr-o camera de oaspeti? O veti pune intr-un colt, de-a lungul unui perete specific sau langa o usa?

Indiferent ca optati pentru un brad artificial alb sau pentru unul normal recomandarea noastra este aceea de a tine cont de sfaturile de mai jos pentru a alege dimensiunea bradului.

Acum ca ati determinat locatia copacului dvs., cat spatiu doriti sa umpleti? Acest lucru va va ajuta sa determinati inaltimea ideala a pomului de Craciun pentru dvs. Daca doriti cel mai inalt pom de Craciun, si camera dvs. va permite, va recomandam sa cumparati un copac care este cu cel putin sase centimetri mai mic decat inaltimea tavanului.

De exemplu, daca aveti un tavan standard de 3 m, ar trebui sa cumparati brad de 2,5 m. Acest lucru va permite o anumita libertate pentru a va asigura ca varful pomului dvs. de Craciun nu va va imbratisa tavanul si va permite spatiu pentru un suport de brad.

In ceea ce priveste spatiul, masurati diametrul aproximativ al spatiului pe care intentionati sa il rezervati pentru pomul de Craciun. In timp ce cumparati un pom de Craciun, cautati soiurile care va vor umple spatiul. Forma standard a copacului este full; copacii care se incadreaza in spatii mai stricte sunt deseori desemnati cu nume precum “NARROW” si “SLIM”.

 

Cu toate acestea, va sugeram sa luati in considerare diametrul arborelui de Craciun, nu denumirea formei, pentru a va ajuta sa alegeti copacul perfect. Aceasta masurare este luata in cel mai larg punct al copacului; daca planificati sa aveti cateva ramuri care ating un perete sau o piesa de mobilier, spatiul real ocupat de copac va fi cu aproximativ sase centimetri mai mic decat diametrul declarat.

Cealalta idee este sa va asigurati ca bradul pare a avea o forma naturala – daca este in forma de creion, probabil ca nu arata ca un copac adevarat.

Cat timp va asteptati sa pastrati copacul?

Unul dintre beneficiile majore ale cumpararii unui copac artificial este acela ca brazii artificiali pot deveni o investitie pe termen lung. Atata timp cat aveti de gand sa pastrati copacul pentru mai mult de un sezon, va recomandam sa cumparati un brad de Craciun artificial de inalta calitate.

Un copac artificial de inalta calitate ar trebui sa aiba frunzis care seamana cu un adevarat copac de Craciun, adesea determinat de cantitatea de tepi pe ramura si de designul frunzelor.

In majoritatea cazurilor, se prefera mai multe ramurele de ramura, deoarece o abundenta de ace creeaza o impresie completa asupra copacului. Cu toate acestea, daca pomul de Craciun este proiectat cu intentia de a vedea interiorul copacului (de exemplu, are un trunchi faux), pomul de Craciun ar trebui sa aiba mai putine ramurele mici decat un brad  conceput pentru a ascunde polul central.

De asemenea, daca un brad artificial de Craciun are ace lungi, se folosesc mai putine varfuri pentru a impiedica arborele sa arate ca un tufis inverzit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.