Cum sterilizam un biberon? 5 metode eficiente!

Sterilizarea biberoanelor C

Știm cu toții că bebelușii duc la gură toate obiectele pe care le prind și totuși acestea nu sunt sterilizate. De ce anume este nevoie să sterilizăm biberoanele? Orice părinte trebuie să cunoască că sterilizarea biberoanelor este obligatorie mai ales pentru că laptele praf este foarte greu de curățat, lipindu-se de-a dreptul în locurile mai puțin accesibile ale recipientului, iar de aici și până la acumularea de germeni și bacterii nu mai este foarte mult timp. Toate aceste lucruri sunt nesănătoase pentru dezvoltarea copilului mic și de aceea mama trebuie să se manifeste cu grijă.

Un biberon de calitate, precum sunt cele pe care le puteți regăsi aici, necesită și multă atenție din partea părinților și o curățare perfectă. Un biberon trebuie să strălucească precum lacrima și trebuie păstrat în condiții de maximă igienă.

Cum sterilizăm biberoanele? Iată 5 metode simple pentru părinți!

Mai înainte de a trece la sterilizarea efectivă a biberonului este bine ca părinții să spele cu atenție capacul, tetina și recipientul biberonului (de plastic sau de sticlă). Este indicat ca spălarea să se facă cu apă fierbinte și cu detergent de vase, așa încât resturile de lapte să fie îndepărtate. Mai apoi, putem trece la sterilizarea efectivă a biberoanelor.

1. Cea mai sigură metodă, fiind recomandată și de medicii pediatri este sterilizarea biberonului cu ajutorul unui sterilizator electric, precum este acesta. Procedura este foarte simplă, sterilizatorul putând efectua această operațiune chiar și pentru mai multe biberoane deodată. Timpul necesar sterilizării variază de la 2 la 12 minute, fiind diferit în funcție de aparatul ales și de puterea acestuia.

2. O metodă populară în rândul mămicilor este sterilizarea biberoanelor prin fierbere in apă clocotită. Este bine să așezați biberonul într-un vas mai mare după ce apa începe să fiarbă și să îl lăsați împreună cu tetina circa 5 minute. Mai apoi, așezați biberonul și tetina pe un prosop curat pentru a se usca natural.

3. O altă metodă practicată de mămici constă în sterilizarea biberoanelor în mașina de spălat vase, deși această variantă nu este întotdeauna recomandată de medicii pediatri. Se vor introduce biberoanele în mașina de spălat vase, iar ciclul de spălare trebuie să se desfășoare la o temperatură de peste 80 grade Celsius.

4. Sterilizarea biberoanelor în cuptorul cu microunde – în circa 60 de secunde, puteți steriliza biberonul. Ar fi bine ca tetina, capacul și recipientul să fie așezate separat pe farfuria rotativă, ferind astfel ca produsul să se spargă din cauza unei temperaturi prea ridicate. Cu toate acestea, cele mai multe mămici evită cuptorul cu microunde atunci când vine vorba despre sterilizarea biberoanelor sau prepararea mâncării copiilor mici, alegând metodele clasice, fie de sterilizare cu ajutorul unui sterilizator electric, fie de fierbere.

5. Sterilizarea cu apă rece – putem spune că aceasta este cea mai simplă metodă de sterilizare, dar nu la fel de eficientă. Se recomandă pentru biberoanele care nu rezistă unor temperaturi prea înalte, așa că mămicile vor adăuga în apa anumite soluții speciale din farmacii, ce se vor dizolva ușor și care asigură curățarea deplină. Este o metodă avantajoasă, nedegradând recipientele.

Indiferent cum, trebuie să urmați recomandările producătorului și pe cele ale medicului pediatru. De asemenea, țineți cont și sterilizați biberoanele la un interval maxim de circa 48 de ore de la ultima procedură.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *