Cum alegi un dentist bun pentru copilul tau? Cum alegi medicul pedodont?

Cu copilul la dentist C

Medicul pedodont sau dentistii pediatrii reprezinta medicii specialisti care trateaza cazurile copiilor, cand vine vorba de sanatatea orala. Pedodontii sunt dedicati acestui domeniu si urmeaza cursuri specifice cazuisticii bebelusilor, copiilor si adolescentilor.

Daca te afli in cautarea unui dentist bun pentru copilul tau, probabil sunt multe lucruri pe care le iei in considerare:

  • vrei sa te asiguri ca dantura copilului tau este in grija unui medic cu experienta,
  • doresti sa stii ca micutul se simte confortabil cu specialistul care il trateaza
  • si, la fel de important, ai nevoie sa poti discuta si intreba medicul despre starea celui mic si sa primesti raspunsurile necesare.

Dentistul meu generalist este potrivit pentru copilul meu?

Medicul stomatolog generalist trateaza toate cazurile pacientilor de toate varstele. Stomatologia generala nu are un domeniu specific de actiune, ceea ce inseamna ca un medic dentist generalist nu are specializare pe cazurile de ortodontie (aparat dentar) sau chirurgie dentara.  

 

Cu ce este special medicul pedodont?

Medicii pedodonti au cateva puncte in plus fata de medicii generalisti, atunci cand vine vorba despre copii:

  • au realizat cursuri suplimentare, specifice tratarii cazurilor copiilor
  • pentru faptul ca sunt specializati in acest domeniu, au mai multa experienta in ceea ce priveste copiii
  • au urmat cursuri specifice de psihologie si dezvoltare a copilului
  • cabinetele medicilor pedodonti inspira o atmosfera destinsa, cu jucarii si jocuri
  • medicii pedodonti folosesc instrumente mai mici si prietenoase cu copiii
  • pot ajuta in stabilirea unor obiceiuri sanatoase legate de mentinerea igienei orale acasa, adecvate fiecarui caz si in functie de varsta
  • au cunostinte extinse in ceea ce priveste nu doar tratarea, dar si preventia la copii, precum si recomandari in ce privesc obiceiurile nesanatoase ale copiilor – suptul degetului, folosirea suzetei pe o perioada extinsa, sprijinitul mandibulei in palma etc.

 

Unde gasesc un medic pedodont bun pentru copilul meu?

Alegerea medicului pedodont este un proces foarte important si uneori chiar indelungat. De cele mai multe ori, mergem la sigur cerand recomandari din partea persoanelor de incredere.  

O metoda practica ar fi sa ne orientam catre o clinica de familie, adica un loc unde exista medici pentru toate specializarile si se poate trata toata familia – cei mici, adultii si seniorii.

Astfel, partea buna este ca, dupa ce copilul a ajuns la varsta adolescentei si activitatea medicului pedodont si-a atins scopul, micul adult poate fi preluat de catre un medic al aceleiasi clinici, cu care a mai interactionat si pe care l-a vazut pe parcursul anilor.

De asemenea, faptul ca merge in acelasi loc, chiar daca la medic diferit, il ajuta la nivel psihologic. Deloc de neglijat este si beneficiul ca atat parintii, cat si bunicii se trateaza in acelasi loc.

 

Daca esti in cautarea unui cabinet stomatologic pentru copii in sectorul 2 din Bucuresti, noi iti recomandam Clinica de familie Swiss Ecodent Klinik care asigura tratamente specializate pentru toate varstele si cazurile dentare. Toti medicii specialisti ai clinicii s-au unit si au cazut de comun acord ca mai bine previi decat sa tratezi!  

Tratamentele specifice de endodontie, chirurgie, implantologie, pedodontie, ortodontie, terapie odontala, parodontologie, estetica dentara, protetica, igienizare si preventie se realizeaza intr-un mediu confortabil si deschis, de catre medici cu experienta internationala si utilizand tehnologie digitala de ultima generatie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *