Cele mai bune trotinete pentru copii

Trotinete pentru copii C

Cum alegi cea mai bună trotinetă pentru copii? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă trotineta pentru copii potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Dacă ești părinte îți dorești cu siguranță tot ce e mai bun pentru copilul tău. Și pentru că ești conștient că sănătatea este mai importantă decât toate, vei căuta să îi oferi cele mai bune condiții pentru o dezvoltare armonioasă, fizică și emoțională, de la hrană până la joacă.

Deoarece joaca este poate cel mai definitoriu aspect din viața unui copil, vrei să te asiguri că va fi una de bună calitate și sănătoasă. Acesta este motivul pentru care ai putea lua în considerarea achiziționarea unei trotinete pentru copii.

Dar cum poți să alegi cea mai buna trotinetă pentru copii? Care sunt avantajele unei trotinete pentru tine și copilul tău?

Pentru a descuraja obiceiurile sedentare nesănătoase pentru copil ,ca statul la TV ore în șir sau petrecerea multor ore la calculator, e bine să îți înveți copilul să îmbrățișeze joaca în natură. Poți încuraja acest demers făcând joaca afară în natură cât mai atractivă pentru copilul tău.

Cumpărarea unei trotinete poate fi modalitatea perfectă pentru a face acest lucru. Astfel îi vei oferi copilului tău o modalitate sănătoasă de a-și consuma energia.

Cum alegi cea mai bună trotinetă pentru copii?

Pe piață există de la trotinete foarte simple, la modele complexe cu accesorii și culori extravagante. Prețurile variază în funcție de brand și, pentru că vorbim despre copii și în cazul lor tot ce mai atractiv costă mai mult, în funcție de cât de „drăguță” e trotineta.

Ca părinte ai de făcut alegerea cea mai înțeleaptă. Nu ai de ce să te lași înduioșat de culorile vii ale unei trotinete, dacă aceasta nu își merită banii în alte privințe. Așadar care sunt aspectele pe care trebuie cu adevărat să le iei în considerare?

Te sfătuim să consulți acest ghid de cumpărături, pentru a putea, în final, să faci cea mai bună și mai sigurăalegere pentru copilul tău.

De ce e bine să alegi cea mai bună trotinetă?

Nu orice trotinetă va fi bună pentru copilul tău. Trebuie să o alegi pe cea mai bună pentru că:

  • Îi va oferi nivelul de siguranță necesar copilului tău.
  • Îl va ajuta să își dezvolte capacități de interacțiune socială.
  • Îl va ajuta să își întărească musculatura și funcțiile locomotorii.
  • Îți va oferi scuza perfectă pentru a petrece mai mult timp de calitate cu copilul tău.
  • Ajută copilul să își dezvolte simțul orientării.

Cea mai bună trotinetă pentru copii: criterii de alegere

Trotineta este unul din cele mai simple și ușoare vehicule pentru copii, cu toate acestea nu este lipsit de risc. P trotinetă aleasă prost sau care nu întrunește toate criteriile de calitate, poate pune în pericol viața copilului tău. Ține deci cont de următoarele aspecte înainte să faci o alegere:

Vârsta copilului și trotineta

Pe piață există trotinete cu diverse caracteristicii care îți permit să cumperi trotineta ideală în funcție de vârsta copilului tău, asta pentru că pe măsură ce crește, trotineta va trebui să aibă modificări în privința pragului de siguranță pe care îl oferă. Cu cât va crește mai mult, cu atât copilul va avea nevoie ca trotineta să îi ofere cât mai multă libertate de mișcare.

  • Trotinete pentru 1-3 ani

Siguranța primează la această vârstă de aceea alege o trotinetă care să fie foarte stabilă. Cele mai bune modele sunt cele cu 3 sau 4 roțicare oferă o stabilitate sporită copilului, care oricum nu e foarte stabil nici pe picioarele lui. Aceste modele îl vor ajuta să își formeze un echilibru bun. Cea mai bună trotinetă pentru copii de această vârstă este trotineta cu 2 roti în față și una în spate.

Un model de trotinetă care te poate scăpa de necesitatea unei investiții ulterioare, odată cu creșterea copilului tău, este trotineta evolutivă. Acest concept modern vine cu mai multe accesorii și funcționalități care îți permit să modifici în timp caracteristicile trotinetei pentru a satisface cât mai bine nevoile de divertisment ale copilului tău. Aceasta trotinetă evolutivă sau multifuncțională poate fi transformată într-un scuter sau bicicletăprin atașarea sau detașarea scaunului sau a ghidonului. Este cea mai bună și mai economică soluție pe termen lung.

  • Trotinete pentru 3-5 ani

Deja copilul are mai multă siguranță pe mișcările sale și poate controla mult mai bine viteza și direcția trotinetei. Daca ai ales o trotinetă evolutivă, nu mai trebuie să cumperi alta, deoarece ai deja toate opțiunile de adaptabilitate de care ai nevoie. În caz contrar, poți alege o trotinetă cu 3 sau 2 roți în funcție de experiența anterioară a copilului pe roți, și siguranța pe care o are pe propriile mișcări.

  • Trotinete pentru copii peste 5 ani

Dacă cel mic a mai mers pe trotinetă, înseamnă că deja poate să folosească fără pericol o trotinetă cu 2 roți și o platformă puțin mai îngustă care să îi permită să prindă viteze ceva mai mari. Mânerul sau ghidonul este recomandat să fie reglabil pe înălțime, deoarece copilul va crește foarte mult și repede în această perioadă. Dacă nu a mai mers pe trotinetă niciodată, poți opta tot pentru o trotinetă cu două roți, dar cu platforma mai lată.

  • Trotinete pentru adolescenți sau adulți

În cazul în care copilul tău este deja adolescent, este bine de știut că există variante potrivite și pentru el. Trotineta pentru adolescenți sau adulți este un model mult mai performant și cu mult mai multe opțiuni tehnice. Platforma este mai îngustă și mai solidă pentru a susține o greutate mai mare și pentru a rezista mai bine la sărituri în cazul în care va fi folosită pentru acrobațiuni. Tot în acest scop, poți găsi trotinete pliabile. De asemenea, acest tip de trotinete au o frână foarte bine plasata la mâna stângă.

Trotineta electrică este o variantă mai modernă care prinde foarte bine la adolescenți, fiind mai rapide și foarte facil de utilizat.

Greutatea și înălțimea copilului

Copilul va crește destul de rapid, iar dacă va folosi trotineta zilnic sau destul de des, va fi necesar ca ghidonul să fie la o înălțime corespunzătoare pentru a nu afecta în mod negativ postura copilului. Cea mai bună trotinetă pentru copii din acest punct de vedere este cea cu ghidon ajustabil pe înălțime.

Greutatea copilului este un alt criteriu important în alegerea trotinetei perfecte. În general, trotinetele conțin specificații pentru greutatea maximă pe care o pot susține, astfel încât copilul să poată avea o experiență optimă folosind trotineta.  Așadar, ține cont și de acest aspect, nu doar de recomandarea în funcție de vârstă atunci când alegi trotineta.

Manevrabilitate

Este bine să alegi o trotinetă cât mai flexibilă din punct de vedere al libertății de mișcare și a ușurinței transportului. În acest sens trebuie să ții cont de următoarele trei aspecte: greutatea trotinetei, sistemul de virare și de pliere.

Greutatea trotinetei trebuie să fie mereu pe măsura utilizatorului. Asta înseamnă că pentru un copil mic, vom alege mereu o trotinetă cât mai ușoară. Dacă aceasta va fi prea grea pentru vârsta lui, acesta nu o va putea folosi cu ușurință, și cel mai probabil nici nu o va considera o formă de divertisment suficient de atractivă. Pe măsură ce copilul crește, vom putea alege și trotinete cu greutate mai mare. Pentru adolescenți sau adulți, o trotinetă bună ajunge să cântărească până la 10-12 kg.

Sistemul de virare trebuie ales, de asemenea, în funcție de vârsta copilului. Pentru copii mai mici, sistemul de virare prin înclinarea corpului este cea mai bună alegere, permițându-i celui mic să circule și să manevreze trotineta intuitiv și mai ușor. Odată ce copilul a crescut este bine să folosească o trotinetă cu ghidon.

Cea mai bună trotinetă este una pliabilă. Asigură-te că se va aduna foarte ușor, astfel o vei putea transporta mai ușor și va încăpea mai bine în mașină.

Calitatea materialului

Materialul din care este confecționată trotineta joacă un rol important în rezistența produsului și în siguranța copilului tău. Știm cu toții că cei mici nu sunt cei mai grijulii cu obiectele lor și pot deteriora un lucru destul de repede. Pentru a evita acest lucru, precum și micile accidente, alege o trotinetă dintr-un material solidputernic și foarte rezistentPlasticul este un material pe care îl vei găsi adesea, încearcă totuși să îl eviți pentru că nu va rezista în timp.

Roțile trotinetei

Acordă atenție materialului din care sunt confecționate roțile. Acesta trebuie să fie rezistent la proba timpului și să poată să absoarbă binele șocurile. Siliconul și cauciucul sunt cele mai bune opțiuni.

Dimensiunea roților  ar trebui să te intereseze de asemenea. Alege o trotinetă cu roți mai late dacă ai un copil mic. Ele vor conferi mai multă stabilitate, iar copilul își va menține mai ușor echilibrul și se va simți în siguranță. Roțile înguste se potrivesc mai bine copiilor mai mari care își doresc mai multă libertate de mișcare și mai multă viteză.

Platforma trotinetei

Platforma, cea care susține picioarele și toată greutatea corpului trebuie să fie fabricată din material rezistent. Cel mai important aspect pe care trebuie să îl verifici este suprafața antiderapantă. Picioarele trebuie să aibă o priză bună cu platforma pentru a diminua cât mai tare riscul accidentelor. Oricât de bine ar arăta, nu alege o trotinetă care are o platformă dintr-un material lucios, aceasta va pune în pericol siguranța copilului.

Dimensiunea platformei este încă un aspect la care să fii atent. Alege o trotinetă cu platformă joasă și mai lată pentru copii mai mici. Aceasta oferă mai multă siguranță și este mai ușor de controlat, riscul de accidentare fiind aproape eliminat.

Pentru copii mai mari sau adulți este mai potrivită o trotinetă cu platformă mai îngustă. Ca regulă generală însă, alege o trotinetă cu platforma cât mai joasă și nu foarte lungă, pentru ca cel mic să se bucure de o manevrabilitate cât mai bună.

Sistemul de frânare

Frânele sunt foarte importante pentru siguranța copilului. Asigură-te că sunt ușor de activat, foarte rezistente, și că oferă o oprire graduală, nu foarte bruscă pentru a nu pune copilul în pericol. Optează pentru o trotinetă cu protecție pentru roată. Aceasta va proteja copilul și va prelungii durata de funcționare a roții.

Preț și garanție

Prețul unei trotinete variază în funcție de vârsta căreia i se adreseazăcalitatea materialelor și funcționalitățile suplimentare, cum ar fi frâna de ghidon, sau sistemul de pliere. Având în vedere cele de mai sus, ține cont mai întâi de siguranța copilului, apoi de prețul unei trotinete.

O trotinetă ieftină care pare să oferă un grad de siguranță îndoielnic nu este o investiție bună nici din privința rezistenței în timp, nici din privința calității timpului pe care copilul îl va petrece folosind-o.   

Alege o trotinetă cu garanție de la producător, de cel puțin 12-24 de luni.

Cea mai bună trotinetă pentru copii: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus si analizând oferta curentă, precum și părerile cumpărătorilor, vă recomandăm în continuare câteva modele de trotinete pentru copii care oferă un raport calitate/preț excelent.

Trotineta electrica One K E-motion

motor 250 W; viteza maxima 25 km/h*;
2 viteze interval 0-6 km/h si interval 6-25 km/h;
baterie 36V (5,800mAh);
autonomie baterie - 20 km per incarcare;
timp de incarcare baterie 100% - 4 h; *
Viteza maxima depinde de greutatea utilizatorului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *