Ce sunt afecţiunile de procesare senzorială?

Procesare senzoriala C

Ce sunt afecţiunile de procesare senzorială? – Căutarea senzaţiilor

Aceşti copii par adesea să caute percepţia anumitor stimuli din mediul lor pentru că îi găsesc plăcuţi şi uneori reconfortanţi, par deseori prea activi şi impulsivi. Părinţii şi profesorii acestor copii spun deseori că aceşti copii sunt în continuă mişcare şi foială întreaga zi, că sunt zgomotoşi şi vorbesc excesiv sau fac zgomote când se plictisesc.

De asemenea, aceştia sunt copiii despre care se spune că nu pot să îşi ţină mâinile liniştite şi par neîndemânatici în preajma unor mari grupuri de persoane.

Strategii: Se recomandă ca părinţii să cânte copilului sau cu copilul în timpul diferitelor activităţi, să îi înveţe conceptele academice de bază în timpul unor activităţi ce implică mişcare, să le ofere alimente diferite cu diferite texturi, să asculte muzică în surdină pe durata activităţilor zilnice, să lase televizorul sau radio să meargă în surdină în timpul jocului, să adauge texturi vopselelor şi jucăriilor, să lase copilul să se joace cu picioarele goale pe diferite suprafeţe, să lase o lumină de veghe pe durata nopţii, să ducă mai multe jucării în excursii, să încurajeze copilul să se plimbe, să sară, etc. în excursii, să discute cu copilul despre ceea ce văd, aud, miros pe durata plimbărilor sau în excursii, să ofere copilului activităţi care implică masele musculare mari, precum împingerea mobilelor sau împingerea căruciorului de copii sau de cumpărături.

Te-ar putea interesa si:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *