Ce nume sa aleg pentru copilul meu?

C

Alegerea numelui copilului poate deveni o adevarata problema daca parintii nu reusesc sa se decida sau sa se puna de acord.

In toata nebunia care se petrece cand urmeaza sa bineveniti un nou membru in familia voastra, se intampla sa acordati prea putina importanta numelui pe care urmeaza sa i-l puneti.

Scrie numele care iti plac intr-o lista si taie-le incet, incet pe cele nedorite.

1. Prenumele trebuie sa se potriveasca cu numele de familie. Nu incerca sa faci o poveste din cele doua nume (ex. Mos Craciun). Cauta doar un nume care sa sune bine alaturat celui de familie. Ai grija si cum se aud numele rostite impreuna, mai intai prenumele si apoi numele de familie si invers, pentru a nu forma din ultimele si primele silabe combinatii ciudate.

2. Fara initiale stanjenitoare. Combina initialele numelui copilului in toate felurile pentru a evita o gafa ce il va urmari toata viata pe copilul tau.

3. Alege un nume usor de pronuntat. Numele care au o ortografiere deosebita pot fi interesante, dar pot sa si fie greu de scris pentru copilul tau, atunci cand va merge la scoala. Nu alege un nume care sa aiba o poanta, care poate fi scurtat intr-un diminutiv tendentios, sau care rimeaza cu obscenitati. Alege un nume care sa se potriveasca si pentru cand va creste ( ex. Domnul Costinel nu prea suna bine).

4. Sa nu fie un nume mult prea popular. Cauta un top 5 al celor mai populare nume de la noi si sterge-le din lista, doar asa, din principiu. Daca insa iti plac, nici o problema.

5. Tine cont si de semnificatia numelui. Cauta-i provenienta si asigura-te ca nu inseamna ceva dubios.

6. Ai in vedere si posibilele porecle, dar asta n-ar trebui sa te opreasca sa alegi un nume care-ti place, fiindca poreclele bazate pe asocieri amuzante cu numele nu sunt singurele optiuni: porecle mai pot fi puse si pe seama caracteristicilor fizice

7. Alege un nume cu o semnificatie speciala.
Poti incorpora daca vrei un nume al unui membru de familie care iti este drag, Nu lasa lucrul acesta insa sa degenereze intr-o cearta cu partenerul pentru numele de familie din partea fiecaruia.

De asemenea, nu lasa familia sa faca presiuni asupra ta sa-ti numesti copilul intr-un anume fel , din diferite motive. Decizia asupra numelui va apartine, ipana la urma, exclusiv tie si partenerului tau, ca parinti.

8. Nu lua o decizie definitiva inainte sa-ti vezi copilul pentru ca s-ar putea sa te razgandesti cand il vezi.

Deciziile asupra numelui, luate in ultimul moment, s-ar putea sa nu fie foarte inspirate, asa ca e bine sa incepi cautarile din timp.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *