Casuta de la tara

C

Era pe la inceputul lui iulie, iar soarele dogorea cu razele lui, inca de dimineta. Stateam si ma uitam pe fereastra, gandindu-ma la umbra binefacatoare din livada de la tara, unde locuia fratele meu. Am mers la telefon si l-am sunat. Suna ocupat. Am lasat receptorul si m-am indepartat de telefon. Cred ca am facut un singur pas si telefonul a inceput sa sune prelung. Era fratele meu.

– Bia, am incercat sa te sun, dar suna ocupat, mi-a zis el.

– Ce mai faci?

– Nimic deosebit, i-am raspuns. Inainte, am incercat sa te sun si telefonul suna ocupat.

– Daca esti libera, nu vii pe la mine?

– Sigur ca vin. Maine dimineata!

– Bine atunci, te astept la gara.

A doua zi, am plecat si in aproximativ o ora am fost la destinatie. Fratele ma astepta in gara. Am trecut in spatele garii unde era parcata masina. Am urcat si in 15 minute am fost acasa. Sotia fratelui, m-a intampinat cu bratele deschise.

– Bine ai venit! mi-a zis ea.

– Bine te-am gasit!

Hai sa mergem in casa si sa te odihnesti. Am mers in camera racoroasa, cu miros de lavanda si cu muscate la ferestre. Cand am intrat in casa, am vazut un soricel traversand holul. Ma uit la cumnata mea si o intreb:

– Voi aveti soareci, in casa?

– Da, imi raspunde ea, vadit jenata.

– Si nu ati incercat nimic?

– Oh, ba da. Dar, tot nu am scapat de ei.

– Bine, lasa ca va scap eu de ei, ii raspund.

In cateva minute intru pe internet si incep sa caut. Dupa ce ma documentez bine, ma opresc la Compania DDD, una dintre cele mai bune firme deratizare din tara, ce lucreaza cu unitati de stat cat si particulare. Si toti au fost foarte multumiti. Pe situ-l lor gasesc deratizare pret. Fratele este multumit de oferte si ma roaga sa apelez la aceasta companie. Apelez serviciul A.S.A.P., pentru a termina cat mai repede. Imi raspund imediat, cu amabilitate si profesionalism. In mai putin de doua ore sunt acasa, la fratele meu. Evalueaza situatia, apoi il asigura ca vor termina totul, foarte curand. Noi am plecat de acasa pentru o zi, la cabana de la marginea padurii. Am ramas peste noapte si ne-am intors a doua zi. Asa, a scapat fratele meu de cuiburile de rozatoare care ivadasera casa. Fratele a fost foarte multumit si a recomandat Compania DDD si vecinilor lui.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *