Cafeaua in timpul sarcinii

C

Cafeaua are numeroase beneficii pentru sanatate, insa daca este consumata in exces poate deveni daunatoare organismului. Din ce in ce mai multe gravide se intreaba daca au voie sa consume sau nu “licoarea magica” in fiecare zi. Expertii sustin ca viitoarele mamici au voie sa bea cafea, insa nu foarte concentrata. De recomandat ar fi sa fie preparata cu lapte pentru a fi mai slaba.

“In Marea Britanie, norma este de patru-cinci cesti pe zi. Femeile insarcinate ar trebui sa nu depaseasca 200-300 mg de cofeina pe zi, adica nu mai mult de doua cesti pe zi. Cafeaua solubila (nesul) nu are mai multa cofeina, insa se absoarbe mult mai repede, ceea ce creste ritmul cardiac si da palpitatii“, a spus specialistul Roger Cook.

O persoana sanatoasa poate sa bea lejer doua cesti de cafea pe zi (150 ml fiecare). Hipertensivii trebuie sa renunţe la cafea, iar cei care au o probleme cu stomacul (gastrita, ulcer) nu trebuie sa renunte, ci doar sa fie mai prudenti si sa nu o consume pe stomacul gol, ci doar dupa micul dejun. Cardiacii ar trebui sa consume cafea doar la recomandarea medicului

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *