10 mituri despre sarcina

1
Ai primit vestea cea mare? Acum începe adevarata aventura! Ai grija la ce auzi in jurul tau, unele afirmatii despre sarcina sunt total neadevarate si iti pot influenta starea emotionala. Miturile femeilor gravide guverneaza obiceiurile de viata ale celor 9 luni de sarcina pentru multe dintre ele si difera de la tara la tara. Multe femei le respecta, chiar daca nu au dovezi ca sunt reale sau nu, iar acest lucru se datoreaza obiceiurilor foarte puternice mostenite din mosi stramosi precum si unei frici instalate, frica de a nu pati ceva ea sau copilul. Insa, medicina si tehnologia au reusit sa mai schimbe un pic lucrurile, pentru ca multe mituri sunt chiar ridicule.

1. Forma burtii iti poate spune sexul copilului

Metodele babesti de determinare a sexului copilului sunt nenumarate. Multe dintre ele se invart, natural, in jurul burtii. se spune ca daca ai burta joasa e baiat, iar burta inalta e cu fata. Deasemenea burta rotunda e de fata iar cea tuguiata de baiat. Vei vedea, foarte multi se vor oferi sa ghiceasca sexul copilului dupa forma burtii, uscaciunea pielii sau presarandu-ti sare in cap, desi ai facut deja mai multe ecografii, si aflat ce urmeaza sa aduci pe lume.

2. Poti determina sexul copilului în functie de pozitia sexuala

sexul copilului este determinat de tata: daca spermatozoidul cu cromozom X fertilizeaza un ovul, vei avea o fetita, iar daca spermatozoidul cu cromozom Y fertilizeaza ovululul, va fi baietel. Pozitia sexuala nu are efecte clare asupra tipului de cromozom care fertilizeaza ovulul.

3. Nu poti zbura cu avionul in timpul primului si ultimului trimestru

Nu exista nici un impediment pentru ca o femeie insarcinata sa zboare. Companiile aeriene au unele restrictii pentru pasagerele aflate in ultimul trimestru de sarcina si asta pentru a evita o nastere in avion, fara atenta supraveghere a unui medic specialist, ceea ce ar necesita automat o aterizare de urgenta.

4. Daca ai arsuri, bebelusul tau va avea un par bogat

Arsurile sunt absolut normale pe timpul sarcinii.

5. Nu trebuie sa mananci somon afumat

Somonul este foarte bun pentru viitoarele mame datorita continutului bogat de acizi grasi Omega3. In plus, fiind vorba despre un peste de apa dulce, este putin probabil sa fie infestat cu mercur.

6. Toate femeile pot alapta

anumite operatii chirurgicale la nivelul sanilor pot face dificila alaptarea, iar daca iei numai anumite medicamente este permisa asta.

7. Sportul este interzis in sarcina

Este recomandat, este foarte important ca gravida sa aiba activitate fizica, atat pentru o sarcina mai placuta si confortabila dar si pentru o nastere mai usoara si o recuperare dupa nastere mai rapida. Ceea ce nu este indicat este ca gravida sa inceapa o activitate sportiva cu totul noua in timpul sarcinii.

8. Cofeina este interzisa in sarcina.

Cantitatile mari de cafea, 3-4 cani pe zi, pot fi intr-adevar daunatoare pentru fat si chiar si pentru mama. Dar daca esti hipotensiva, medicul s-ar putea chiar sa iti recomande o cafea mica de dimineata.

9. Sexul în timpul sarcinii poate rani copilul

In majoritatea cazurilor nu ar trebui sa se întâmple asta. Exista totuşi nişte excepţii. Daca placenta este pozitionată intre colul uterin si vagin exista riscul sa nasti prematur.

10. Trebuie sa mananci pentru doi

Atunci cand esti insarcinata nu trebuie sa arzi atat de multe calorii precum ai credea. Trebuie sa ai o dieta echilibrata, careia sa ii adaugi in jurul a 300 calorii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *